
مهاجرت به ترکیه
در سالهای اخیر ترکیه به یکی از مقاصد اصلی مهاجرتی در دنیا تبدیل شده که سالیانه تعداد زیادی این کشور را برای زندگی انتخاب میکنند. مهاجران از طرق مختلفی مانند تحصیلی, کاری,سرمایه گذاری,توریستی و پناهندگی در کشور ترکیه اقامت میگزینند.
بر اساس آمارهای رسمی اداره مهاجرت ترکیه, در سال 2019 بیش از 5 میلیون تبعه خارجی از 192 کشور به ترکیه مهاجرت کرده اند. از آنجایی که کشور ترکیه از دیرباز مهد تمدن های مختلف بوده, مردم ممالک متعدد با آداب و رسوم, ادیان و عقاید متفاوت بدون دغدغه و با آزادی افکار و بیان کنار یکدیگر به همزیستی مسالمت آمیز پرداخته اند. از این رو جامعه پویا و آزاد ترکیه به بستری مساعد با فرصت های متعدد جهت رشد و پیشرفت برای افراد با استعداد و هدفمند تبدیل شده که آینده ای روشن را برای مهاجران تداعی میکند.
یکی از ویژگی های کلیدی در بحث مهاجرت به ترکیه و پتانسیل مهاجرپذیر بودن این کشور, توان و رشد اقتصادی است. رتبه 20 اقتصادی بین 195 کشور به وضوح بیانگر قدرت رو به پیشرفت کشور ترکیه است. به دلیل تولید محور بودن اقتصاد کشور ترکیه در شرایط سخت اقتصادی مانند بحران کرونا با سرعت بیشتری نسبت به کشورهای مصرف کننده به وضعیت مطلوب باز خواهد گشت و بحران های مالی را با لطمه های جزئی پشت سر خواهد گذاشت.
این اقتصاد رو به پیشرفت بر پایه تولیدات و خدمات داخلی استوار است که صنعت توریست تنها 10 درصد از اقتصاد ترکیه را تشکیل می دهد. 90 درصد اصلی اقتصاد ترکیه بر پایه صادرات کالا و خدمات داخلی تامین می شود. کشور ترکیه قطب مونتاژ کننده خودرو در میان ممالک اروپایی است که تنها در سال 2019 به میزان 185 میلیارد دلار از این راه کسب درآمد کرده است. از دیگر بخش های اقتصاد ترکیه نساجی است که در سال گذشته (2019) 28 میلیارد دلار درآمد خالص وارد این کشور شده. در کنار اینها قدرت صنعت مد و پوشاک کشور ترکیه بر همگان ثابت شده است, چنانکه اکثر کشورهای خاورمیانه و حتی غربی ترند مد در ترکیه را از نزدیک تعقیب میکنند.
بخش دیگری از اقتصاد ترکیه از طریق صادرات مواد غذایی و خشکبار تامین می شود. از این رو کشور ترکیه رتبه 4 را در تولید میوه و سبزی تازه, بزرگترین صادر کننده فندق و انجیر سیاه, جزو 4 کشور تولید و صادر کننده زیتون در جهان و همچنین تامین کننده 80 درصد از زردآلوی خشک جهان است.
از سوی دیگر کشور ترکیه رقیب اصلی چین در تامین نیاز های تکنولوژیک کشورهای اروپایی است که بعد از شیوع کرونا میزان عقد قراردادهای کشورهای اروپایی با ترکیه رشد قابل توجهی داشته.
تورکیش ایرلاین با بیشترین تعداد مقصد پرواز به نقاط مختلف جهان تنها در سال 2018 درآمد این شرکت دولتی بیش از 20 میلیارد دلار بوده. با توجه به موارد ذکر شده, ترکیه یکی از کشورهای مناسب برای مهاجران از نظر پیشرفت و فرصت های کاری به شمار میرود.
فرم ارزیابی مهاجرت، مشاوره رایگان تلفنی
میزان رضایت مهاجران به کشور ترکیه
میزان بالای رضایت مهاجران به ترکیه, این کشور را به یکی از مقاصد جذاب مهاجرت برای ایرانیان تبدیل کرده است. سهولت در اخذ اجازه اقامت و ویزا و همچنین نبود دغدغه اقامت در مقایسه با کشورهای اروپایی به یکی از دلایل قرارگیری کشور ترکیه در اولویت جهت مهاجرت برای ایرانیان شده است.
از دیگر دلایل بالا بودن میزان رضایت بین مهاجران ایرانی میزان کسب درآمد مطلوب در ترکیه در مقایسه با ایران است. حداقل حقوق مصوب دولت ترکیه 2,324 لیر است, در حالی که هزینه های زندگی در ترکیه اعم از قیمت خانه, اجاره خانه و اقلام خوراکی به مراتب کمتر از ایران است.
بالا بود رنکینگ دانشگاه های ترکیه و سرمایه گذاری دولت در این زمینه و همچنین آینده شغلی مطمئن برای فارغ التحصیلان در ترکیه و حتی سایر کشورهای پیشرفته, بیش از پیش دانشجویان ایرانی را به ادامه تحصیل در دانشگاههای ترکیه ترغیب میکند.
اشتغال یکی از بحث های حیاتی برای کلیه مهاجران است که به دلیل حظور تعداد زیادی از مسافران و مهاجران ایرانی در ترکیه, امر اشتغال یابی را برای مهاجران ایرانی آسان تر کرده است. از شغل های محبوب در میان ایرانیان مقیم ترکیه می توان به خدمات توریستی, املاک و کاریابی اشاره کرد که هر کدام به تنهایی فرصت های شغلی پردرآمدی را در بر دارند.
اقامت کاری
متقاضیان جویای کار بین المللیدر ترکیه ابتدا باید با یک کارفرمای ترک قرارداد همکاری بسته و سپس با در دست داشتن مدارک لازم جهت اخذ اقامت کاری باید به وزارت کار و رفاه اجتماعی کشور ترکیه مراجعه کنند. در این میان یکی از پیش شرط های کارفرماهای ترک برای اتباع خارجی تسلط به زبان ترکی استانبولی ست که متقاضیان کار در کشور ترکیه باید به یادگیری آن توجه کنند.
اقامت تحصیلی
به دلیل رتبه بالای دانشگاههای ترکیه در عرصه بین المللی, دانشجویان ایرانی تمایل بیشتری به ادامه تحصیل در دانشگاه های این کشور نشان میدهند. در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه, تمامی دروس به زبان ترکی استانبولی تدریس می شوند که در دانشگاه های غیر دولتی ترکیه امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. دانشجویان متقاضی ابتدا باید جهت اخذ پذیرش از دانشگاه مورد علاقه خود اقدام کنند. بسته به قوانین دانشگاه انتخاب شده باید مدارک زبان(تومر, آیلتس و تافل) و یوس خود را ارائه دهند.
فرم ارزیابی مهاجرت، مشاوره رایگان تلفنی
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
خرید ملک یکی از روشهای مهاجرتی سودآور به کشور ترکیه است. از طریق این روش, سرمایه گذاران میتوانند اقامت دائم و حتی تابعیت این کشور را نیز اخذ کنند. یکی از پیش شرط ها جهت اخذ اقامت دائم از طریق خرید ملک ارزش خانه خریداری شده است که حداقل باید معادل 250 هزار دلار باشد تا خریدار بتوند پاسپورت ترکیه را اخذ کند. در صورت پایین بودن میزان ارزش ملک خریداری شده از 250 هزار دلار, اقامت سرمایه گذار هر سال تمدید خواهد شد که نهایتا بعد از پنج سال اقامت دائم ترکیه صادر خواهد شد.
علاوه بر خرید ملک سرمایه گذاران می توانند از طریق ثبت شرکت به شرط استخدام پنج کارمند تورک و پرداخت مالیات و بیمه آنها به دولت ترکیه, اقدام به اخذ اقامت در کشور ترکیه کنند.
سرمایه گذاری از طریق پول نقد یکی دیگر از راههای مهاجرت به کشور از طریق سرمایه گذاری است که در این روش اتباع خارجی باید 500 هزار دلار آمریکا را در یکی از بانک های ترکیه به عنوان سپرده دراز مدت نگهداری کنند.
ویزای توریستی
کلیه شهروندان ایرانی می توانند بدون اخذ ویزا به مدت 3 ماه در کشور ترکیه اقامت کنند. در این نوع اقامت اتباع خارجی اجازه کار و اجاره خانه ندارند. تنها با ارائه یک پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماهه می توانند جهت اخذ اقامت سه ماهه توریستی اقدام کنند.